Growing philodendron mamei: how to care for mamei philodendrons

Growing Philodendron Mamei: How To Care For Mamei Philodendrons.

Growing Philodendron Mamei: How To Care For Mamei Philodendrons.

(fil-oh-DEN-dron mah-MAY-eye) werd voor het eerst ontdekt in 1883 en is sindsdien een van de.

De plant heeft plaats gegeven aan verschillende cultivars, en, zoals vaak het geval is met leden van de Araceae familie, haar vaak verward met zijn cultivars.

Ondanks verschillende belangrijke verschillen, beweren de meeste websites dat de twee planten hetzelfde zijn (en hadden het niet over genetica).

Als gevolg daarvan, de meeste van de gewone namen voor deze soort eigenlijk behoren tot de cultivars, en het risico om een te kopen bij een online verkoper als je niet kunt zien foto's eerst.

Terwijl filodendrons het meest bekend zijn om hun epifyten, is mamei een snelgroeiende kruiper.

Ondersteuning is niet nodig, hoewel het bekend is dat het in zeldzame gevallen klimt als voldoende ondersteuning wordt geboden.

Als kruiper, zal de plantenstam meestal slechts ongeveer 3 voet lang bereiken.

Ondertussen worden de bladeren ondersteund op gedeeltelijk rechtopstaande, roodachtig getinte, olijfgroene bladluizen en kunnen met de juiste zorg groeien tot tussen de 10 en 18 centimeter.

Deze bladeren zijn langwerpig en hartvormig met een semi-glans bovenoppervlak.

Een roodbruine katafyl omringt nieuwe bladeren, en volwassen bladeren zijn een mix van medium groen, donker groen, en accenten van bijna wit of crème.

Dit is in schril contrast met Silver Cloud, die de neiging heeft om voornamelijk zilver-wit te zijn.

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om deze plant in eigen land te laten bloeien, en het duurt meer dan een decennium om volwassen te worden in zijn eigen inheemse habitat.

Terwijl de plant wordt gekweekt voor zijn bladeren, ben je niet veel te missen als de jouwe nooit bloemen.

Helder, indirect zonlicht is de naam van het spreekwoordelijke spel voor deze plant.

Te veel direct zonlicht, vooral in de middag, kan de bladeren verschroeien.

Ondertussen kan de plant overleven in de schaduw, maar zal worden gestikt en zijn variatie verliezen.

Enkele goede voorbeelden van de juiste verlichting voor deze plant zijn:.

Gedrapeerd zonlicht van een grotere plantenblad (emuleren.

Voor een raam dat bedekt is met een pure gordijn.

Oost venster met volle ochtendzon en middagschakering.

West venster met volle avond zon en middag schaduw.

Als een inheems van tropische bossen, mamei houdt van een matige tot hoge vochtigheid.

50% tot 70% vochtigheid neigt te werken het beste, als hogere niveaus verhogen het risico van schimmelinfecties.

Echter, hoe hoger de vochtigheid, hoe groter de bladeren zullen worden, zodat je ervoor wilt zorgen dat het genoeg krijgt.

Je kunt de vochtigheidsniveaus verhogen met behulp van een bevochtiger, kiezelbak, of het groeperen met andere planten.

Je kunt mamei buiten groeien in USDA hardheid zones 9b tot 11, hoewel dit betekent minder controle over factoren als vochtigheid.

Ideale temperaturen variëren van 65° tot 80° graden Fahrenheit overdag en 60° tot 75° graden Fahrenheit's nachts.

Temperaturen boven 80° graden Fahrenheit kan leiden tot het benadrukken van de plant.

Probeer de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder 55° graden Fahrenheit, want dit zal de planten sterk groeien.

Alles onder de 50° graden Fahrenheit kan blijvende schade of zelfs de dood veroorzaken.

Gebruik de nat-en-droog methode op deze plant om ervoor te zorgen dat het altijd de juiste hoeveelheid krijgt.

Begin met het steken van uw vinger in de grond, en als zijn droge 2 inch omlaag (ongeveer de tweede knokkel), zijn tijd om water.

Gebruik altijd kamertemperatuur regenwater of gedistilleerd water voor de beste resultaten.

Giet langzaam en gelijkmatig, werk je weg rond de plant, terwijl voorzichtig niet de krijgen de stengel of bladeren nat (dit kan leiden tot schimmelinfecties op binnenplanten).

Stop met besproeien wanneer het potmedium niet langer met dezelfde snelheid absorbeert dat je giet of vocht begint te sijpelen uit de afvoergaten.

Geef je mamei eens in de 4 tot 6 weken in de lente en zomer een uitgebalanceerde vloeibare huisplantmeststof, pauzerend voor de rest van het jaar.

Omdat het zo'n langzame kweker is, zal deze hoeveelheid zijn groeisnelheid helpen versterken zonder giftig te worden voor de plant.

Youll wil een goed drainerende potmix met een pH van de grond tussen 6.

Terwijl sommige bronnen beweren dat het ook zure grond (5.0) kan verwerken, is het altijd het beste om naar ergens rond 6.5 te streven, indien mogelijk omdat de meeste planten dit zuurgraadsniveau aankunnen.

Als alternatief kun je je eigen bodemvrije mix maken door:.

Vanwege het feit dat het een snelle kweker is, zijn best om deze plant jaarlijks te verpotten, omdat de wortels vatbaar zijn om potgebonden te zijn en de neiging hebben sneller te groeien dan de rest van de plant.

Gebruik deze tijd om uw potmedium te vervangen, dat elke giftige opbouw verwijdert en meer voeding biedt voor uw plant.

Er is zeer weinig snoeien nodig buiten het verwijderen van beschadigde of zieke bladeren en af en toe verwijderen van leggy stengels.

Omdat de bladeren meer dan 6 inch lang zijn, zullen ze er baat bij hebben dat ze minstens eenmaal per week worden weggeveegd om elke stofophoping te verwijderen.

Zoals bij andere Filos, is het moeilijk om deze plant te laten bloeien, waardoor botanisten de plant veel vaker door weefselculturen kunnen voortplanten dan door zaad.

Echter, je kunt gemakkelijk meer thuis creëren door:.

Mamei heeft dezelfde algemene weerstand tegen ongedierte en ziekte als andere Philos, hoewel te veel vochtigheid kan leiden tot schimmelinfecties, Erwinia blight, en wortelrot.

Ook kunnen ze besmet raken als de plant wordt blootgesteld aan:.

Vergeet niet dat filodendrons bevatten hoge niveaus van calciumoxalaat, beschouwd als een irriterende in vele gevallen en licht giftig voor mensen en huisdieren.

Als een kruiper, deze plant werkt het beste in hangende manden.

Buiten, het werkt goed in grenzen en gemengd met laaggelegen bodembedekkingen.

Het wordt ook beschouwd als een schone luchtinstallatie, wat betekent dat het schadelijke toxines uit de lucht verwijdert.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

De eerste bloem is vaak mooier ontwikkeld en begint al met de vorming van een zaaddoos terwijl de tweede bloeifase uit dezelfde knop start.

Wanneer ze in de schaduw staan, loopt u het risico dat ze helemaal niet bloeien.

Het beste resultaat wordt verkregen als er in potjes wordt gezaaid; de kiemwortels zijn broos. Zij worden in de warmte opgekweekt en daarbij matig vochtig gehouden tot de eerste bladeren komen. Voor een vroege bloei kun je in maart binnenshuis voorkweken. nl is onderdeel van Tuincentrum Koeman. Van daaruit is het over de hele wereld verspreid.

De canna moet de hele zomer flink water hebben en goed van voeding worden voorzien, vooral in de groeifase.

Canna glauca: leeft meestal in het water, heeft rechtopstaande gele bloemen op een dunne en stevige steel. Daarnaast zijn vooral de hybriden te koop. De Canna lutea zou symbool staan voor schoonheid. Koop in het voorjaar gladde, stevige, knollen met ten minste twee of drie ogen.  of de Gele canna: is een aquatisch soort en heeft grote gele bloemen.

De grond moet humusrijk en goed doorlatend zijn.

How to plant Canna Rhizomes - planting instructions. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren. De attractieve bloemscheuten zijn er in verschillende prachtige kleuren. Een gedetailleerd overzicht van alle planten.

De grond mag niet uitdrogen, omdat ze een oeverplant is.

Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden.

Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen. Neem geen knollen met slechts één oog. De Canna kan en mag weer overal! In De Tuinen van Appeltern worden jaarlijks nieuwe soorten aangeplant en uitgeprobeerd. In Madagaskar worden de zaden als sieraden gedragen en in verschillende andere landen worden van de zaden rozenkransen gemaakt. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren. Door de inlanders in Midden- en Zuid-Amerika werden de zaden genoemd naar het gebruik, Indian shot.

Vanaf midden mei, als er geen vorst meer te verwachten is, kan de plant met de wortelkluit op een.

Het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Wilt u canna planten kopen? Klik hier om onze. In de Engelse en Zuid-Europese tuinarchitectuur is deze plant veel toegepast in stadsparken.

Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend).

Toepassingen: borders, rand vijver, potterie   . Er zijn heel veel soorten Cannas vanaf een halve meter hoogte. De zaden worden in Afrika gebruikt in een kalebas als muziekinstrument of rammelaar. Er worden geen persoonsgegevens verzameld. worden zo mogelijk direct na ontvangst uit de verpakking genomen en ca. De knoppen van mijn Chinese roos vallen af, wat moet ik doen?. Rozen AZ Organische rozenmest 1. van der Schoot' geel, rood gespikkeld. Lees hier onze volledige Privacy- en cookieverklaring.

Contactgegevens Nederlandse Kuipplantenvereniging.

Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen. Deel ze om de 2-3 jaar in het voorjaar. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden. Het is een knol (wortelstokken) gewas en kan geen strenge vorst verdragen. Plant Canna wortelstokken in het voorjaar als alle vorstgevaar is geweken en de bodem is opgewarmd. Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden. Door uitgebloeide bloemen met stengel en al te verwijderen, wordt het doorbloeien gestimuleerd. Dit heeft een verdere verbetering verhinderd. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

De bodem van in pot gekweekte Cannas moet ook goed vochtig gehouden worden.

Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Deze varianten hebben meestal niet meer de oorspronkelijke botanische naam maar de meest uiteenlopende namen. Bloemkleur: wit, oranje, geel, roze, rood en meerkleurig. Door de vezels, moeten ze lang gekookt of gestoomd worden voordat ze gegeten kunnen worden. In Nederland wordt vooral de Canna Indica of Indisch bloemriet gekweekt. De wortels kun je gebruiken om te eten en smaken licht naar zoete patatten. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. De Fransen noemen de plant ook wel de faux sucrier, het valse suikerriet.

Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.

Het zien van een bloeiende Canna versterkt volgens sommige psychologen ons cognitieve geheugen. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. In mei nà de nachtvorst, de plant afharden en stilaan meer water geven.

Planten op een zonnige warme plek en matig vochtige grond.

Behalve delen kun je cannas ook zaaien. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Met voldoende water bloeien alle stelen elegant en exotisch. nl is ontwikkeld en wordt onderhouden door. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden. scheuren voordat je ze uitplant. De zaden lijken op noten en hebben een harde zaadhuid. Met voldoende water bloeien alle stelen elegant en exotisch.

Tegen het einde van deze eeuw hadden Franse en Italiaanse veredelaars een reeks grootbloemige hybriden ontwikkeld (ook wel orchidee-gebloeide of Italiaanse cannabis genoemd).

Canna en Vaste plantenkwekerij van Haaster is een zeer gespecialiseerde kwekerij van hoofdzakelijk Canna's, gevestigd in de Zilk. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Hou er rekening mee dat ze pas na 3 jaar gaat bloeien. Daarna voldoende gieten en wekelijks bemesten. Dit product toevoegen aan uw verlanglijst. De canna is een echte zonminnende plant maar hij houdt ook van koele voeten. Ze is niet winterhard, maar op droge plaatsen in de tuin kunnen de planten overwinteren, met goede bescherming tegen vorst. Kwekerij Van Haaster uit De Zilk helpt ons daarbij. Misschien zijn deze producten ook iets voor u!.

Wij leveren de beste kwaliteit bloembollen, zaden en tuinartikelen in heel Europa en worden gewaardeerd door onze snelle service en kwaliteit.

De planten blijven bloemen geven tot het gaat vriezen en als je er meer van dezelfde soort wilt, kun je de wortelstokken in het voorjaar.

Cannas kunnen behalve separaat in de vaste plantenborder ook geplant worden in groepen. tropische plant met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen. Na het planten de potgrond goed nat maken en de pot op een warme plek zetten.  Canna Madame Crozy was een van de beste hybriden van Antoine Crozy, de Franse veredelaar die de zogenaamde Franse cannas creëerde. Oorspronkelijk komt ze uit Midden- en Zuid-Amerika, maar ze komt steeds meer voor in Zuid-Europese regios waar ze de winter kan overleven. De Canna is erg sterk, kan tegen een.

Daarbij tussenruimte bewaren, zodat de wortelstokken elkaar niet raken.

Er zijn veel varianten gekweekt (hybriden) met kleine ranke of juist grote bloemen en met groen, rood of bontgekleurd blad. In mei de Canna in de tuin planten. De rhizomes de cannas - Instructions de plantes et de culture - Soins du jardin de fleurs. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. 20 cm boven de aarde afsnijden en de rizomen met een deel van de aarde in een donkere, droge ruimte niet kouder dan 10° C bewaren. Bij gebrek aan gewone kogel gebruikten ze de keiharde zaden. De smaak is te vergelijken met die van zoete aardappel.

Indisch bloemriet kan langs de vijver als oeverplant aangeplant worden.

Tegenwoordig worden ze soms getroffen door het cannavirus,waar tot op heden nog niets aan te doen is. In Vietnam en Zuid-China worden ze aangeplant voor consumptie. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. Het juiste tuingereedschap voor elke tuinier. Geniet volgend jaar weer van uw Canna . speciosa aparte soorten terwijl een ander ze als variëteiten van C. Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Ze combineert mooi met dahlia, Rudbeckia, Echinacea, Ricinus, Crocosmia en Helenium.

Jong nog opgerold blad wordt soms aangevreten door slakken maar cannas hadden tot voor kort verder nauwelijks last van ongedierte.

stootje en hebben nauwelijks last van ongedierte. be/plantengids/1218/canna-indica. Deze vervolgens bedekken met aarde en stevig aandrukken, waarna grondig inwateren. Onze Canna wortelstokken en andere bollen worden geleverd met gedetailleerde plantinstructies. Met dit in gedachten, dient men de planten gedurende de hele zomer te bevochtigen als de regenval minder is dan 2,5cm per week.

'Red Stripe' rood met donker roodgroen blad.

Althans, als het gaat om een vlonder die overal steunt op de ondergrond. Canna bladeren zijn bedekt met een wasachtige substantie, waardoor het water wordt afgestoten en schimmel normaal gesproken geen vat krijgt. Cannas geef je niet snel teveel mest. In de boomkwekerij wordt snoei gericht toegepast om een bepaalde vorm te bereiken. Bewaar de wortelstokken na het bloeiseizoen in een doos.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen