'de havik's manier,' met sy montgomery - a way to garden

'de havik's manier,' met sy montgomery - A Way To Garden.

'horticultureel how-to en woo-woo'

Het is een belangrijke tijd om te schrijven over de connecties die we delen met onze medewezens, voegt ze eraan toe, zeggend: Het is een geweldige tijd om te leven.

In 33 boeken voor volwassenen en kinderen, waaronder haar nieuwste, The Hawks Way, maakte ze verbinding met onze medewezens haar leven werk en vierde ze die verbindingen. Ze heeft relaties met een scala van dieren onderzocht, niet alleen voor de hand liggende, zoals honden, maar van tarantula's tot octopussen, varkens, en nog veel meer.

In haar net-out boek The Hawks Way, het zijn de vogels die ze de tijgers van de lucht noemt, roofvogels, de roofvogels. We spraken over haviken, en wat zij (en andere organismen) ons moeten leren.

Binnengaan om een kopie van The Hawks Way te winnen door commentaar te geven in de doos aan de onderkant van de pagina.

com/podcast-player/29304/hawks-with-sy-montgomery-a-way-to-garden-with-margaret-roach-may-30-2022.

Is dit boek nummer 31; klopt dat? Telde ik goed?.

Oh, je hebt gelijk op mijn website, maar in werkelijkheid heb ik het niet ingehaald.

Je bent een gekke vrouw, zo goed voor je.

Dus nummer 33 zal een boek weggeven met het transcript, zoals ik zei, over weg naar tuin. En sprekend van verbinding met onze medewezens, jij en ik niet lang geleden verbonden.

Ik schreef in de New York Times tuin kolom.

over soort boeken die me troostten in tijden, moeilijke tijden, zoals de wereld heeft gehad en boeken over de natuur en waar ik troost vind in hen en de jouwe waren enkele van de boeken die ik noemde en je reikte uit en dus hier zijn we. Ik zei toen dat een van mijn favoriete van je boeken is die genaamd Hoe een Goede Schepper te zijn, die me erg gelukkig maakte toen ik het jaren geleden las.

En ik ook, het was een enorm compliment om in het gezelschap van zo veel andere geweldige boeken die ik ook hield.

Oh ja, zoals Im gek voor William Burroughs en May Sarton en ja zo veel. Dat zijn enkele van de oudere en sommige van de meer hedendaagse. Dus ja, het was leuk om te kunnen schreeuwen sommige van die uit. Dus een thema van al uw boeken is, denk ik, wat dieren leren usif waren ontvankelijk, als ze luisterden. Vertel me enkele voorbeelden van de lessen geleerd of algemene thema's van sommige van uw connecties?

Ik ben getrouwd met een mens, ik heb vrienden die menselijk zijn, maar we ervaren slechts een klein stukje leven. En als je andere soorten kent, dieren zoals haaien, die de elektrische stroom kunnen voelen in de hartslag van hun prooi, of honden en walvissen, die geluiden horen die we niet horen. En wezens als dolfijnen en vleermuizen, die met geluid kunnen zien en de vele dieren die in detail zien, dat is bijna onvoorstelbaar voor ons, zoals haviken.

Zodra je je realiseert dat ze deze wereld op een veel rijkere manier ervaren dan wij, wordt de wereld een beetje toegankelijker voor ons en meer verblindend en heiliger.

En het laat ons meer thuis voelen op deze aarde. Als al onze vrienden gewoon blanke middenklasse vrouwelijke schrijvers waren.

Onze levens zouden verarmd zijn. Ik bedoel, ook al heb ik veel geweldige vrienden die aan die beschrijving voldoen. Als we alleen chocolade-ijs zouden eten zouden we binnenkort ziek zijn, omdat we geen volledig dieet kregen. En dat is de manier waarop velen van ons zijn als we ons beperken tot vriendschappen met alleen de menselijke soort.

Nu heb je je gericht op het onderwerp van vogels in verschillende werken. Ben je een vogelaar of vogelaar of vogel persoon of wat dan ook? Is het alleen voor je werk, of ga je uit vogelen. Vertel me over je relatie met vogels voordat we in haviken?.

Nou, ik ben niet een normale vogelaar in dat ik niet ga tikken van soorten met mijn levenslijst. Maar ik heb altijd van vogels gehouden omdat dit zijn de wilde dieren die we vaak zien elke dag, ongeacht waar je woont.

Dus voor een aanzienlijk deel van mijn jeugd, leefde ik op een legerbasis, en dit is niet precies de wilde dieren, maar je was altijd vogels te zien. En ik had een parkiet toen ik opgroeide, toen ik klein was, en zijn naam was Jerry. Hij was een prachtige groene parkiet en hij was de eerste man ooit die de liefde met me bedrijven.

Ik was natuurlijk betoverd en ik was niet helemaal zeker waarom hij aan het overgeven was op mijn vinger, maar ik had het gevoel dat het een daad van vrijgevigheid was en dat hij was ik een soort wist dat hij probeerde me te voeden. Later ontdekte ik dat Konrad Lorenz vogels had die hem aanbaden, boeren, die hem aanbaden. En ze drukten hun aanbidding uit door wormen in zijn oren te kotsen.

Ze probeerden hem te voeden. En dat was de enige opening die ze konden vinden. Dus wat is er niet om zo van iemand te houden, toch?.

En ik hou er ook van dat je op iets wijst dat ik ongeveer een miljoen jaar geleden een openbaring had, is dat vogels een dier zijn, een van de enige dieren waar ik echt aan kan denken, dat zoals wij, op twee benen zitten, rondlopen, rondlopen, rondlopen, ze hebben twee benen die ze bipeds zijn, toch?

Dus ik voel die identificatie op een bepaalde manier, ook al hebben we geen vleugels, en dat doen ze. Ik voel dat soort van, Hey, ze hebben deze twee benen, en ik kraak altijd als Ill zien als een raaf lopen rond de tuin, of kijken naar een havik lopen.

Ze zien eruit alsof ze houden hun Ze zien eruit als jongens in zwarte jassen met hun handen achter hun rug-.

als ze rondlopen op de binnenplaats misschien van de universiteit.

Dus vogels zijn ook, zoals je in het boek aanwijst, ze zijn soort van dinosaurussen of afstammelingen van dinosaurussen.

Ik hou van dit omdat een van de dingen die me verwoestte als een kind was het leren dat dinosaurussen waren eigenlijk uitgestorven. Ik gaf er niet om dat er geen Santa Claus of geen Tanden Fee, maar het feit dat de dinosaurussen waren verdwenen, ik kon gewoon niet omgaan met het. Maar toen leerde ik dat ze niet weg waren. Hun afstammelingen, hun directe afstammelingen, zijn nu bij je vogelvoeder. Ze eten wormen van je gazon. En voor degenen die vlees eten met Thanksgiving, ze zijn in het midden van je Thanksgiving tafel.

En zij zijn de directe afstammelingen, niet alleen van onze vrienden zoals Brontosaurus en Diplomadocus, die op vier voeten rondliepen. Maar zij zijn de directe afstammelingen van de Theropodische dinosaurussen die de vleeseters waren. Allosaurus, Tyrannosaurus Rex, Velociraptor, en die woestheid van die vleesetende dinosaurussen die je ziet, wanneer je duidelijker in de ogen van een havik kijkt dan waar dan ook.

En ik weet nog dat ik jaren geleden met de ornitholoog sprak.

Pete Dunne, die een boek had geschreven genaamd Hawks in Flight.

en uitte tegen hem piepend over haviken, zoals Coopers haviken en scherpgetinte haviken waar ik woon, picking off zangvogels aan mijn feeder in de winter en hoe ik me schuldig voelde, voelde ik me verantwoordelijk.

En hij zeide zeer geduldig tot mij: Weet gij, Margaret, die havik zou dat equivalent van die vogel elders eten; gij hebt het alleen gezien, maar gij hebt het niet veroorzaakt; weet gij, dat ik het bedoel? Hij was zeer-. Dat is hun dieet Margaret, het is niet uw schuld.

We hebben allemaal vrije wil en de haviken hebben vrije wil en we hebben vrije wil, maar het is niet in hun vrije wil om een broccoli te eten.

Dus dit boek is meestal over een soort van uw ervaring leren jagen met de haviken. Dus het is anders dan haviken kijken in de herfst of wat dan ook, tijdens de migratie. Je schrijft over hun woeste, wilde glorie en dat thyre roofdieren, niet huisdieren. En ik denk dat uw man gekarakteriseerd jagen met een roofvogel, met een, is als het hebben van een geladen pistool.

Dus vertel ons over een beetje over die reis?.

Veel mensen gewoon dachten, wat heb je, gek geworden?.

Veel mensen denken valkerij is je hebt deze cool uitziende vogel op je handschoen periode. Maar dat is het niet, de vogel geeft er niet om hoe dan ook om als zijn op je handschoen. De reden dat de vogel gaat om je heen blijven is als je erin slaagt om die havik te overtuigen, dat je niets doms gaat doen en dat je een nuttige junior jachtpartner voor hen zult zijn. En jagen is het laatste ding in de wereld dat iedereen die mij kent zou verwachten dat ik zou doen.

Het enige wat je deed was dingen in kleinere stukken snijden. Er waren toen geen onmogelijke hamburgers. En gewoon een dode eekhoorn zien op de snelweg breekt mijn hart. En plotseling vond ik mezelf met het hart van een baby kip in mijn valkenrie handschoen, proberen om een Harris havik uit de boom te lokken en om te landen op mijn hand. Dus het was nogal een transformatie.

En wat er gebeurde met mijn hart was, vrijwel het moment dat ik van dichtbij en persoonlijk met de eerste Harriss havik die ik ooit ontmoette, en haar naam was Jazz. Een blik in haar ogen en ik werd gek op deze gloeiende wildernis. Dit was als een woestheid zonder kwaad in het. En ik wilde wat die vogel wilde. Ik wilde wanhopig voor haar om haar te ervaren haar wit-hete geluk om te doen wat ze werd gemaakt om te doen.

Je zei net, je keek in haar ogen, en hun visie is ongelooflijk. En je schrijft daar ook over, in The Hawks Way.

Als primaten, we zijn afhankelijk van onze visie veel, en onze andere zintuigen zijn vrij saai. Ik bedoel, we ruiken nauwelijks iets in vergelijking met wat veel dieren doen. En ons gehoor is vrij verdrietig, maar waren trots op ons gezichtsvermogen. Magoo vergeleken met een havik van honderden of duizenden voeten in de lucht. Ze kijken naar beneden en ze kunnen letterlijk zien voor mijlen. En ze zien in detail wat lijkt op gewoon niets voor ons. Je weet, wanneer je in een vliegtuig en je kijkt op bomen, je ziet als een bos broccoli? Ze zien alle individuele bladeren.

Als we naar een kolibrie kijken, zien we een waas van vleugels, maar ze kunnen elke vleugel zien slaan. En ze zien kleuren die we ons niet kunnen voorstellen. En dingen hebben waarschijnlijk een rigiditeit voor hen die we niet zien ook. Dus ze zijn, op deze manier, het verzamelen van de wereld door hun ogen, hun enorme ogen, veel meer dan hun hersenen. Ze verzamelen meer van het leven op deze manier dan we ooit kunnen ervaren.

Je noemde, denk ik, in het boek ook dat de verhouding en ik had nooit nagedacht over dit, maar natuurlijk, het recht van het evenredige soort onroerend goed dat hun ogen op hun hoofden, in vergelijking met de onze, is veel groter procent, toch? Er is meer onroerend goed voor hun visie.

Een uil, bijvoorbeeld, als we ogen hadden die proportioneel even groot zijn in ons hoofd als een uil, zouden onze ogen zo groot zijn als sinaasappels.

En natuurlijk met iets als een uil, velen van wie's nachts jagen, daar is dat extra speciale I totaal, en dit is een volledige digressie, maar ik ben totaal gefascineerd door schepselen van de nacht, en de speciale aspecten van het zicht, de speciale fysieke elementen van het oog en hoe het kan zien's nachts en al dat materieel, zogezegd, dat we niet hebben. Dat is een andere vorm van visie die we niet hebben.

Dat veel wezens in de nachtploeg wel kleine insecten hebben.

En zoals we eerder spraken, nacht is de helft van het bestaan en we weten er zo weinig van.

Ja, nee, totdat ik begon te kijken motten misschien 10, 12 jaar geleden, Ik had nooit echt had ik geen idee wie was in de nachtploeg in mijn eigen tuin, en toch kende ik de plaats zo goed, dacht ik, maar ik wist niet de helft van zijn schepselen.

En velen van hen zijn wezens van de nacht omdat het een primair anti-proofmiddel is om rond te loeren in de duisternis, juist, en niet gezien te worden. Dus er gebeurt daar veel.

Motten worden gevierd en mensen denken, Oh, ze zitten gewoon je truien op te eten.

En over vogels gesproken, ze voeren ook vogels omdat veel vogels, vooral zangvogels, afhankelijk zijn van de productie van rupsen van mottensoorten om hun jongen te voeden, en vluchten elke lente uit een gezonde familie. Caterpillar is babyvoeding, toch?.

En zo zijn de vogels toch vrienden van de tuiniers? Ik vroeg me af of die ene les van wanneer je gaat jagen met een havik op je handschoen en al dit spul, en jij die terug lokt naar je handschoen met deze verleidelijke grillige traktaties.

Voor degenen onder ons die vegetariër zijn, van dierlijke delen en zo voort. Is een van de lessen die en jij soort van zinspeelde hiervoordat jij niet de leiding had.

Juist, en jij doet het niet omdat, zoals jij schrijft, dat een havik jou niet terug zal liefhebben, toch?

Ja, en dat is ook heel bevrijdend. Je weet wel, zo veel van de relaties die we hebben in deze wereld zijn fundamenteel transacties. Weet je? Ik bedoel, het is waar, natuurlijk, je houdt van je echtgenoot en je kinderen en je vrienden, maar je verwacht er wel iets voor terug.

: De enige keer dat ik ooit was, ik bedoel, ik heb ze hier de hele tijd in de tuin en soms komen ze soms als een jonge Coopers havk of wat dan ook zal een soort van stut naar de achterkant.

Ik heb een glazen deur op de veranda, en ze zullen een reflectie zien, en ze zullen zwijgen en ze zullen kijken naar wie in de spiegel zogezegd.

Dus soms zien ze ze van die kant, maar de dichtstbijzijnde die ik ooit met een havik heb verloofd was in New England Falconry, Chris Daviss plaats.

Ik ging om een havik te vliegen, niet jagen, maar gewoon vliegen, en zet de handschoen op en dat hele ding. En ze zijn erg zwaar voor een vogel.

En als ze vliegen en slaan op je handschoen, de kracht waarmee ze je handschoen raken Werent je verrast op dat punt?.

: Ik was omdat natuurlijk ik denk aan vogels als vedergewichten, ha-ha.

Hun veren wegen meer dan hun skeletten in de meeste soorten. Ze hebben al deze luchtzakken en reusachtige longen en een groot oud hart. Ze zijn meestal lucht, en toch als een havik landt op je arm, is er iets aanzienlijks gebeurd.

Dus uiteindelijk denk ik niet dat je besloten om een havik die woonde bij u thuis.

Ik had kippen op dat moment, en de havik zou zeker doden de kippen. Het andere ding was, ik reis veel voor mijn werk.

En wie zou zorgen voor deze havik? Nou, mijn man, die wilde het niet doen.

Dus ik bleef bij mijn huwelijk en mijn kippen. Maar je weet wat er gebeurd is, wat verbazingwekkend cool is, is dat vorig jaar, een goede vriend van ons naar Hancock verhuisde, en hij is een meester valkenier.

: Hij kwam met zijn jonge havik, Mahoud. Dus nu op mijn straat heb ik een vriend met, met een havik die ik vrij goed ken, en we kunnen samen vliegen wanneer we willen.

Dus ik moet wat jaloezie bekennen aan sommige van de andere dieren die je hebt ontmoet.

Dat moet een van de gekste geweest zijn?.

Nou, je zou denken, omdat waren zo verre verwant, de laatste gemeenschappelijke voorouder die we hadden was een half miljard jaar geleden.

En je zou niet denken dat je vrienden zou kunnen maken met iemand die zo anders is. Iemand zonder botten, en die kan proeven met al hun huid, en wiens mond in hun oksels zat.

Maar ik vond dat met elke octopus die ik heb leren kennen, dat octopus mij duidelijk heeft herkend. Ik ben niet aan het projecteren; ze hebben hier onderzoek naar gedaan, en we weten dat octopus individuele mensen zal herkennen, zelfs als ze identiek gekleed zijn. En de octopus zou ervoor kiezen om zijn hol te verlaten, om gewoon langs te komen om met jou te spelen.

Er was een documentaire niet lang geleden, een paar jaar misschien. Ik kan me de naam ervan nu niet herinneren, maar... Ja, omdat ik jouw boek had gelezen en toen ik, en ik keek dat en ik was net als, oh mijn god.

En hij was eigenlijk vrij aan het duiken zonder tank, zonder zuurstof.

Wat ik bedoel, ten eerste, het kelpbos is aan de andere kant van het land en zelfs als het buiten mijn huis was, kon ik waarschijnlijk niet fysiek doen wat hij deed. Omdat ik bedoel, hij was dapper, hij was sterk, hij was slim. Maar hij had ook veel geluk, omdat die octopus niet werd opgegeten gedurende het jaar of zo dat hij haar kende. En dat is het lot van de meeste octopus is om te krijgen, te worden opgegeten. In een tank in een aquarium als New England Aquarium, had ik de luxe om te weten dat ik mijn octopus vriend elke dag zou vinden.

En ik denk dat ze er naar uitkeek om me te zien net zo erg als ik ernaar uitkeek om haar te zien. Maar haar nieuwsgierigheid over mij was gewoon duidelijk. Het was zeer duidelijk, ze was erg nieuwsgierig. En ze was erg slim en ze vond het leuk dat ik anders was en ik vond het leuk dat ze anders was. En ik denk dat we beiden op deze relatie met een soort van, hoe is het om jou te zijn? Ik wil het weten.

Nou, dat is eigenlijk een echt goede vraag voor ons om elke verbinding met een ander organisme te benaderen.

Nou, zoveel andere miljoenen vragen die ik je zou kunnen stellen. En ik wil iedereen eraan herinneren die een boek weg zou geven van Sy Montgomery's 33rd, niet het 31ste boek, The Hawks Way. En ik ben zo blij om eindelijk met je te spreken. Ik ben blij dat die kleine grappige vermelding ons bij elkaar bracht omdat we veel vrienden gemeen hebben en veel schrijversvrienden enzovoort en ja.

LL KOOP EEN KOOP VAN Sy Montgomery's boek The Hawks Way voor één gelukkige lezer. Alles wat je hoeft te doen is commentaar in de doos verderop op de pagina, door deze vraag te beantwoorden:.

Wat havik soort is het meest gebruikelijk om je heen, of misschien bezoekt uw tuin?.

Geen antwoord, of zich verlegen voelen? Zeg gewoon iets als me in te tellen en ik zal, maar een antwoord is nog beter. Ik kies een willekeurige winnaar na inzendingen sluiten op middernacht dinsdag 7 juni 2022.

Onthulling: Als een Amazone Associate verdien ik uit kwalificerende aankopen.

hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met bill fonteno.

Hi Margaret! Wat een prachtige aflevering. We hebben verschillende types die graag afkoelen in onze diepe vogelbaden in de zomers van Texas, maar degene die we het meest zien is de Coopers havik.

Je hebt me voorgesteld aan Sy Montgomery en ik kijk ernaar uit om haar boeken te lezen. En ik kijk naar Mijn Octopus Leraar.

Mijn keuzes van tuinuitrusting, boeken, en mulch, mulch meer, alles wat ik gebruik mezelf. (Disclosure: omvat affiliate links.

hoe mulch werkt (en hoe het te gebruiken), met bill fonteno.

grind tuinen, met jeff epping van olbrich botanische tuinen.

groeien gezonde tomaten: steken en snoeien.

het kweken van aardappelen organisch: wanneer en hoe te planten, heuvel en oogst.

mijn laatste opdracht: een serie in de nieuwe Yorkse tijden.

vleesetende huisplanten, met kenny coogan.

Fragility, impermanenceDit zijn de gedachten o.

Een passend welkom op de eerste dag van de winter: Need.

Gezien de keuze tussen in t gaan zitten

UFO (Unidentified Fuzzy Object) op Solidago in de.

Wat te zeggen behalve dat Angelica gigas seizoen is a.

Het perfecte middelpunt als je het hosten van een p.

Klik hier voor informatie over de favorieten hierboven.

Als Amazon Associate verdien ik van het kwalificeren van aankopen.

het redden van jemima: leven en liefde met een hardgelukkige jay, met Julie zickefoose.

Zoals WRITER, ARTIST en wild rehabilitator Julie Zickefoose, Ik ben bijzonder gefascineerd en ook vaak geschrokken door de interface van vogels en mensen.

hoe vogels hun voedsel vinden, met Ellen Blackstone van vogelnoot.

Ik spendeer veel van de zomer getransfixeerd door deze jaren paar phoebes die nestelden op de achterveranda zoals gewoonlijk, en van een favoriet.

verdiepen onze natuur verbanden, met Julie zickefose.

Een van de manieren waarop velen van ons door de laatste zeven maanden heen zijn gekomen is door het nemen van comfort in de buitenlucht, in dat alles.

voorbij organische tuinieren: ecologische tuinbouw.

Ik BEKOCHTE een ZOOM lezing de andere dag dat echt in woorden een heleboel manieren mijn eigen verdiepende begrip van ecologie is schudden de manier waarop ik de tuinbouw beoefenen van de voorjaarsopruiming, recht op de laatste karretje van het actieve jaar. De docent was Rebecca McMackin, directeur van de tuinbouw voor Brooklyn Bridge Park in New York City, waar ze leidt het team dat het beheer 85 hectare gevarieerde parkland met een centrale focus op het creëren van habitats van bossen, wetlands, en weiden om bodems te bouwen en vogels, vlinders en andere organismen te ondersteunen.

We spraken over de dynamische tactiek die ze gebruiken en wanneer en waarom een heel andere benadering van het opruimen van de lente, waar de levenscyclus van dieren (van insecten op) dicteren wat er gebeurt wanneer, tuinonderhoud-wise. Zoals waarom sommige dingen niet worden teruggebracht, en anderen die nog steeds zaad-beladen wanneer ze hebben hun zaden verzameld en opzij gezet, dan terug naar de plek nadat wat opruiming daar nodig is.

com/podcast-player/21233/ecologisch-landscaping-with-rebecca-mcmackin-a-way-to-garden-with-margaret-roach-april-26-2021.

een toonaangevende tuinschrijver gedurende 30 jaar bij Martha Stewart Living, Newsday, en in.

waar ik mijn journalistieke carrière decennia geleden begon.

3-acre Hudson Valley (NY) Zone 5B tuin in normale jaren, en altijd zeggen.

Begin met het typen van uw zoekopdracht hierboven en druk op terugkeer om te zoeken.

De stevige en dichte schil van het zaad laat het niet snel groeien en maakt ontkieming moeilijk.

Voor sommige doeleinden kunnen jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de juridische grond van rechtmatig belang.

Venkovské domy a detaily jejich výzdoby interiér. Op de plaats van dat noodlottige kampvuur verscheen een plant, waarvan de bloei te vergelijken is met de bladen van een vlam. Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend). Een prachtig uitzicht krijgt de ruimte om te worden ingericht als de planten langs het hek worden geplaatst, tegen de achtergrond van veranda's, achtertuinen, huizen.

Design ploty z vlnité lepenky, Krásné ploty z vlnité lepenky.

Het moet los zitten en waterstagnatie voorkomen, het is goed om af te tappen, om voldoende bemest te worden. en kop verwelkte bloemen om de planten zo lang mogelijk aan het bloeien te houden. Zomerbloeiende bloembollen planten: de 6 slimste tips. Pouití podívky v interiéru venkovského domu. Flower canna: hoe te bewaren in de winter. Kweek spruiten in de gebruikelijke grond voor kamerplanten. In een koel klimaat met het planten van een direct niet gekiemde wortelstok in de grond, kan de plant mogelijk niet bloeien. Kan zowel monofoon zijn, als in stippen, strepen.

er zijn meer dan 50 variëteiten van cannes.

In de volle grond geplant in de zuidelijke regio's. De temperatuur moet ongeveer 10 graden zijn. De bladeren hebben in eerste instantie tinten van een zachte groene kleur, die geleidelijk verdonkert in de zomer. Flower canna: planten en verzorgen in de volle grond.

Cannas hebben sterke ondergrondse stengels, ook wel.

De canna moet de hele zomer flink water hebben en goed van voeding worden voorzien, vooral in de groeifase.

Hier zijn enkele kenmerken van canna:. Gestapeld in een container, bedekt met gecalcineerd zand. Nieren in de buurt worden bij elkaar gelaten, niet scheiden. Das Zimmer im Dachgeschoss ist eine Oase des Wohnkomforts. Maar deze manier van verbouwen wordt ook toegepast. wortelstokken van cannes ontwaken in een warme kas. Planten, verzorgen, reproduceren en overwinteren van waterlelies. Ontvang elke vrijdag de beste tuintips, inspiratie en klussen voor je tuin en blijf op de hoogte van aanbiedingen.

In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien.

Kuinka sisätilaan 13 m²: n huone on heijastunut vallankumouksellisiin ideoihin. Fans van canna verlaten de wortels voor opslag in de groentekisten van de koelkast. voor het planten van de knollen kanonnen zijn verdeeld in verschillende delen. Flower canna: planten en verzorgen van zaailingen. Een rode bloem schudt zijn grootte vanaf 10 cm. De ontwikkeling van de plant begint met een krachtige groei van de centrale stam omhoog. Ledenadministratie: Marijke en Peter Oppe -. Flower canna: hoe te bewaren in de winter. Je kunt ze het beste eerst planten in potten en pas uitplanten wanneer ze goed groeien en het warm genoeg is.

Deze vervolgens bedekken met aarde en stevig aandrukken, waarna grondig inwateren.

Behalve delen kun je cannas ook zaaien. Vereniging van kuipplantenliefhebbers met landelijke en regionale activiteiten. Canna heeft een lange bloeiperiode: ongeveer twee maanden lang zal hij genieten van grote bloemen die prachtig zijn verzameld in de bloeiwijze. Teelt onder kunstmatige omstandigheden wordt uitgevoerd met inachtneming van dergelijke specifieke vereisten:.

It stores a true/false value, indicating whether it was the first time Hotjar saw this user.

Cocina en estilo retro: en el cruce de los tiempos. Deze maten laten de bloem zowel in aarde als in bloempotten groeien. Breng een laag mulch van 5 tot 10cm aan rondom de Canna, om vocht vast te houden en onkruid te bestrijden. Hotjar sets this cookie to know whether a user is included in the data sampling defined by the site's pageview limit.

kanon wordt midden mei in de volle grond geplant.

De beste periode om cannalelies te planten is in april en mei. Plant deze zomerbollen in de lente voor maandenlang kleur. Maar er zijn nog veel meer soorten, zoals bijvoorbeeld de. Kanna: hoe de plant in de winter in een stadsappartement te houden. La chambre rose est un rêve facile et aéré devenu réalité!. na het uitgraven moeten de knollen goed drogen. Vervolgens worden de zaden ondergedompeld in de gebruikelijke groei-stimulerende plantenoplossing per dag.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna plant verzorging

Aan alle eisen wordt voldaan door de bloemkroon, het planten en verzorgen die geen speciaal werk vormen.

Deze methode om door zaailingen te groeien is de meest succesvolle en maakt het mogelijk om een sterke plant te verkrijgen die in staat is tot langdurige bloei.

Design og design af den lange smalle sektion. Met deze bollen heb je het hele jaar door kleur in de tuin. Perfect voor het vormen van stoepranden. Cómo elegir fondo de pantalla en el baño.

Canna bladeren zijn bedekt met een wasachtige substantie, waardoor het water wordt afgestoten en schimmel normaal gesproken geen vat krijgt.

Breng je tuin in tropische sferen met kleurrijke Cannas. Heel mooi en delicaat, herinnert aan de elegante gladiolen. reproductie van canna door splitsing van wortelstok. Daarom wordt voor het planten een methode gebruikt zoals het ontkiemen van de bloem en, als gevolg hiervan, helpt het kunstmatig om eerder te laten bloeien. De cannas bloeien dan meteen in hun eerste jaar.

Cannes verwijst naar meerjarige planten.

Die wordt zon 150 cm hoog wordt. Het geboorteland van de plant wordt beschouwd als landen als India en China, en ook groeit er een wijd verbreide bloem in Amerika. Canna-teelt met natuurlijke bodemverwarming wordt in de volgende volgorde uitgevoerd:. Installed by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Sommige variëteiten van canna groeien goed in watertanks. Van tijd tot tijd worden de wortels bewaterd. Todo sobre los cambiadores de niños: tipos, características, reglas de uso. Tisíc a jedna noc v lonici v orientálním stylu. Aan de kenmerken, en sommigen beschouwen deze eigenschap een nadeel, is de afwezigheid van geur.

Het blad kan ongeveer een handbreedte boven de grond worden afgesneden.

Come proteggere una casa di campagna da ladri e ladri?. In het rustseizoen kun je deze wortelstokken kopen in tuincentra of bij kwekerijen. De kelder is het beste voor dit doel. Een volwassen gezonde bloem kan drie of vier pijlen gooien. Nederlandse vereniging van liefhebbers van kuipplanten. Skandinaavisen tyylin olohuoneen yksinkertaisuus ja ylellisyys. De bloementuin in de tuin is de trots van de Meesteres. Oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar is al snel over de hele wereld verspreid. Kiezen welke bloemen de beste en meest veeleisende decoratie voor een bloementuin zijn, neem zeker een kijkje op de cannes.

De plant is moeilijk winter lage temperaturen te verdragen en meestal sterven ze.

Om een opwarmlaag te maken, wordt het bovenste gedeelte van de aarde verwijderd. Bacteriose wordt aangetoond door zwarte vlekken op bloemen en bladeren. Bij goede aanplant verschijnen scheuten na vier weken. Niet voor niets bij het decoreren van stedelijke bloembedden, het zijn favoriete ontwerpers van ontwerpers, ze zijn geplant als een afzonderlijke plant en als onderdeel van de composities. Hotjar sets this cookie to detect the first pageview session of a user. Fotogalerij - bloemenjacht landing en vertrek:.

De eerste gekiemde bladeren van kanonnen in het appartement.

(die meestal in het water leeft) of de reusachtige.

Flower canna: landing en verzorging in het appartement. Om grote bloeiwijzen te verkrijgen, wordt de eerste bloemsteel verwijderd. Cannas kennen over het algemeen weinig problemen als ze op de juiste plek staan. Om de groei van de plant te versnellen, worden verschillende landbouwtechnieken gebruikt. This is a Hotjar cookie that is set when the customer first lands on a page using the Hotjar script. Gele bladeren duiden op overmatige activiteit van schimmels. Nadat de plant is uitgegraven, worden de wortels zorgvuldig geïnspecteerd en enkele dagen in een geventileerde ruimte gelaten om te drogen. De tijd van het jaar is de maand april.

) is een van de bekendste en populairste soorten.

canna kan afzonderlijk worden geplant of worden aangevuld met een bloemstuk. canna - een exotische bloem die een waardige bloemperkversiering wordt. De zaailingen worden uiterlijk eind mei in de grond geplant. Voor thuis kweken zijn planten met een lage groei geschikt. Als tijdens de bloeiwijze de bloeiwijze bevrucht wordt, verschijnen de zaden en kunnen ze worden gebruikt om een nieuwe plant te laten groeien.

De beste wortels groeien aan de zonnige kanten van het appartement, vooral als de capaciteit boven de radiator is en constant in een verwarmde staat is.

Begin zo snel mogelijk met zaaien op zaailingen, de beste tijd is januari of begin februari. Diepte van het planten van de wortelstok is 15 cm. De plant begint zijn ontwikkeling uit zaden pas nadat de luchttemperatuur 25 graden is geworden. Grote planten plaatsen op grote bloembedden en, omgekeerd, in een kleine ruimte om ondermaats te planten. Pflanzenpflege - Cannawurzelstöcke Pflege. De bloem verbaast met de schoonheid van de bloeiwijze. Tijdens de bloei is overvloedige watergift vereist. Hun warmte-liefhebbende karakter is onverenigbaar met de koude Russische winter.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen