Brian minter: tuinieren is nog nooit zo populair geweest onder jongere generaties

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit zo populair geweest onder jongere generaties.

Krijg vakantie deals op Home Kranten Levering en Online abonnementen!.

Krijg vakantie deals op gedrukte en online abonnementen!.

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit zo populair geweest onder jongere generaties.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit populairder geweest onder jongere generaties.

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit zo populair geweest onder jongere generaties.

Wereldwijd is het aantal mensen dat bezig is met tuinieren, vooral die in jongere generaties, nooit hoger geweest.

Vandaag de dag zijn tuinwinkels interessante en inspirerende plaatsen voor mensen van alle leeftijden. Foto: Alexandrah Pahl, Toerisme Chiliwach.

Foto door Alexandrah Pahl Tourism Chilliwa.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen gemaakt door middel van links op deze pagina.

Terwijl we vooruit kijken naar een nieuw jaar, is het interessant om op te merken dat, in termen van tuinieren, er nooit geweest een jaar vrij als 2021.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Wereldwijd is het aantal mensen dat bezig is met tuinieren, vooral die in jongere generaties, nog nooit hoger geweest. Dit is voornamelijk het resultaat van twee dingen: tijdens de COVID-19 pandemie, mensen willen hun persoonlijke omgeving comfortabeler groen maken, en ze willen een stuk meer zelfvoldoende zijn door hun eigen voedsel te kweken.

We verontschuldigen ons, maar deze video is mislukt om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Tuinieren is nooit populairder geweest onder jongere generaties.

Canada volgt geen tuintrends, maar in de Verenigde Staten kijken de National Garden Bureau en andere entiteiten naar de nieuwste trends voor het tuinieren van consumenten en delen ze met de tuinindustrie. Hier zijn enkele van de belangrijkste thuis- en tuintrends die naar verwachting in 2022 vollediger zullen spelen.

De tuingemeenschap is veel milieubewuster geworden. Restauratief en duurzaam tuinieren is erg belangrijk. Mensen verwachten ook dat de plaatsen waar ze winkelen voor planten om deze waarden te delen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Het toevoegen van meer huisplanten aan indoor leefruimten is nog steeds belangrijk, vooral in termen van de aanzienlijke voordelen voor de gezondheid. Veel van de hedendaagse tuinders zijn plantenliefhebbers, met de bedoeling om uit te zoeken die unieke verschillende planten en verzamelaars rassen.

Het creëren van bestuiversvriendelijke tuinen is een trend die is vastgelopen en heeft genomen op een groter gevoel van urgentie. Dit betekent niet alleen de aankoop van planten die zowel stuifmeel en nectar produceren, maar ook het kweken van een selectie van planten die dit doen op een jaar-ronde basis, of in koudere gebieden, zo vroeg en zo laat in het seizoen als het weer toelaat. Het vestigen van wilde habitats in onze tuinen is nu een groot probleem.

Tropische planten, zoals hibiscus, mandevilla's en lantana's, worden steeds dominanter, vooral voor het planten in containers. Tropische bloeiende planten, zoals hibiscus, mandevilla's en lantana's, zijn erg in de mode. Het verplaatsen van binnenplanten naar buiten voor de zomer is ook een groot ding.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat hieronder verder.

Container tuinieren heeft een hele nieuwe dimensie aangenomen. Uniekheid en creativiteit zijn niet langer beperkt tot persoonlijk plezier maar maken deel uit van de hele social media scene en het delen van ideeën met anderen. Van flitsende, nieuwe focal points en ongewone contrasterende kleurencombinaties tot het gebruik van verschillende planten en plantenaccessoires, zoals drijfhout stakes, al deze dingen verrijken onze creatieve ontwerpen.

Deze goed ontwikkelde basilicum en sla blend planten zijn uitstekende keuzes voor thuis tuinen. Foto: Alexandrah Pahl, Tourism Chilliwach.

Foto van Alexandrah Pahl Tourism Chilliwa.

Niet worden opgehangen aan elk klein tuin detail is een groot deel van de hedendaagse sfeer. Zorgeloos tuinieren is hier om te blijven. Mensen zijn nu op zoek naar planten die veel minder onderhoud vereisen en hebben een grotere tolerantie voor ziekte, insecten en weer. De meeste slimme tuinders kiezen voor bloeiende planten die zelfreinigende bloemen hebben, langere bloeitijden en zijn compacter. Tegenwoordig moeten tuinen dont perfect zijn om te worden genoten en gewaardeerd.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Tuin veelzijdigheid wordt enorm. Het kweken van groenen, zoals sla, in eavestroughs bevestigd aan de zuid- of westkant muren van garages of hekken is briljant. Het gebruik van hoge bamboe als staken of gevormd in statieven, voor het kweken van klimbonen, erwten, komkommers en andere trailing groenten is slim op vele niveaus. In de hedendaagse tuinen, is er minder onderscheid en segregatie tussen fruit en groenten. Ze worden nu gecombineerd op creatieve manieren. Tuinkunst, zoals vintage stukken, is het vinden van een plaats in veel van de hedendaagse tuinen.

Shopping local is zeker trending. Tuinwinkels van alle soorten, stocking nieuwe en spannende planten en plantaardige producten, zijn populairder dan ooit, evenals zijn meer inventief en creatiever. Een paar jaar geleden in Portland, Oregon, bezocht ik een aantal eclectische buurt tuinwinkels, en het was een zeer unieke ervaring. Kijken naar zeldzame planten en wilde bloemen zaad bommen, terwijl kippen dwalen over, was een soort van charmant.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Het is zeer verhelderend om te ontdekken waarom mensen een interesse in tuinieren hebben ontwikkeld. 1 reden, volgens meerdere tuinenquêtes, is de gezondheidsvoordelen afgeleid van het verlagen van stress niveaus. Vervolgens in belang was tijd doorbrengen met familie buitenshuis. Deze twee reacties vertegenwoordigden bijna de helft van de resultaten van de enquêtes. Het creëren van een mooiere omgeving en het kweken van eigen voedsel waren redenen gegeven door ongeveer een derde van de ondervraagden.

De grootste demografische toename is geweest in jonge vrouwen en mannen onder de leeftijd van 35 jaar en verrassend, jonge mannen vertegenwoordigen de grootste toename van nieuwe tuinders. Meer dan 80 procent van de jonge mensen nu denken tuinieren is cool, en in het komende jaar, ongeveer 62 procent aangegeven dat ze meer dan in voorgaande jaren zullen planten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Andere evoluerende trends zijn de wens om meer privacy te creëren en de wens om patio's te herconfigureren in entertainment centra die in staat zijn om grotere groepen familie en vrienden buiten. Voorporches zijn centrumstukken geworden voor het weergeven van creatieve ontwerpen en prachtige containers.

Het lijkt erop dat onze COVID wereld niet snel weggaat, dus onze huizen zullen het middelpunt blijven van waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Het belang van patio's en tuinen zal blijven groeien als we meer tijd buiten doorbrengen. Van het creëren van schoonheid, het kweken van voedsel, het aantrekken van bestuivers en het genieten van de natuur, onze tuinen zijn steeds persoonlijker en aanzienlijk belangrijker.

Ik wens alle medetuiniers, of het nu nieuwe of oude handen zijn, een zeer gezond en gelukkig nieuwjaar.

Deel dit artikel in uw sociale netwerk.

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit zo populair geweest onder jongere generaties.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline Nieuws zal binnenkort in uw postvakje staan.

We stuitten op een probleem het aanmelden van u.

29: 16.014 actieve gevallen gemeld in B.

COVID-19: Grote sprong in Omicron variant gevallen niet weerspiegeld in ziekenhuisopnames.

Vernon paar de vraag naar $ 300.000 van de buurman voor geblokkeerde uitzicht op het meer afgewezen door de rechtbank.

Vrouw onderweg naar IJsland isolaten vier uur in het vliegtuig wasruimte na het testen van positieve mid-flight.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, is er een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2021 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Terse details of a huge range of useful plants.

A down-loadable PDF document of a book in pre-publication awaiting illustration.

The fibres are cooked for 24 hours with lye and then beaten in a blender. Lists a very extensive range of useful plants from around the world with very brief details of the uses. The immature seeds are cooked in tortillas[. is found in areas where annual daytime temperatures are between 12 °C and 32 °C. Achira was also being cultivated by 2000 BCE by the people of the. The rhizome is also made into an emollient cataplasm[.

It is quite probable that the reports above for the uses of the rhizome and the roots actually refer to the same part of the plant, though it is also possible that the rhizome refers to the swollen tuberous root, whilst root refers to the thinner roots[.

In addition to 24% starch, they still contain 1% protein, 0. Very terse, but it gives the uses of a large number of species. Additionally to this, there are normally two staminodes, recurved backwards, and the stamen is often strongly reflexed at the apex. Gives lots of plant uses as well as information on plant habit and habitat. When applying fertilizer, direct contact with the base and leaves should be avoided. It is surprising how many of these plants can be grown in Britain. It can be downloaded from the Internet. A very comprehensive, if rather dated, guide to the plants of Guam. The plant is widely grown as an ornamental, and selected forms are cultivated for their edible roots.

is usually propagated by putting either the rhizome tips or the whole rhizomes in the ground.

can also be propagated by seeds. The starch produced is a shiny yellowish powder with very large (125 - 145 µm 60 µm) irregularly shaped grains. The starch is occasionally marketed commercially as "arrowroot", a name also applied to the starch of other similar roots crops such as. When putting the rhizomes in the ground, the sprouts should point upwards. The pupate then feed on the leaves which can lead to losses of yield due to reduced photosynthesis. Greensboro, North Carolina: National Plant Data Team.

Although this pest has not been causing severe damages yet, it can particularly affect plants grown in greenhouses and can be combatted with parasitical wasps.

In: Manual of Plants of Costa Rica, BE Hammel, MH Grayum, C.

It is highly soluble and easily digestible. There are two circles, each with originally three stamens present. The second step is grating the rhizomes mechanically to disrupt the cell walls to release the starch. or another digging tool, shaking off the soil, and then cutting the stems to separate the rhizomes. In Peru they are baked for up to 12 hours, after which time they become a white, translucent, fibrous and somewhat mucilaginous mass with a sweetish taste[. where although it was included in a list of 41 'problem' plants in the Serengeti-Mara ecosystem.

Notes from observations, tasting etc at Plants For A Future and on field trips.

The parallel leaf veins arise from the midrib (not typical of. By using this site, you agree to the. It is used in the treatment of fevers[. A down-loadable PDF document of a book in pre-publication awaiting illustration. A plant of the moist tropics, where it can be found at elevations up to 2,000 metres.

Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid.

yield is about 2 - 5 tons per hectare and can reach up to 10 tons per hectare. In their homeland, the bloom by humming pollinated. where it is categorised as a category 1b Invader in terms of the National Environmental Management: Biodiversity Act (10/2004) list of Alien and Invasive Species. became an important food source. Excellent and very comprehensive, though it contains a number of silly mistakes. Seedlings growing early in spring are able to flower the same year they are sown. This page was last edited on 6 December 2021, at 04:12. can be higher than other starchy crops like. National Academies Press, Nation Research Council, p.

The leaves are used for wrapping other foods[.

To diminish the risk of spreading diseases, dead and infected leaves should be removed. London: Tropical Products Institute. Gives lots of plant uses as well as information on plant habit and habitat. An excellent book for the dedicated.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica informatie

This beetle feeds on the part of the leaves between the veins.

They can be eaten raw, but are usually baked.

Jong nog opgerold blad wordt soms aangevreten door slakken maar cannas hadden tot voor kort verder nauwelijks last van ongedierte. In cooler regions, where frost can be expected, the rhizomes should be lifted and overwintered at about 7°c[. In South America, the leaves are used to wrap. Creative Commons Attribution-Share Alike 3. The alternate and spiral or two-line arranged, very large, simple leaves are divided into leaf sheaths, short petioles and leaf blades. Readable yet also very detailed. The base of the petals is fused with the staminodien to a stamen column.

Details of over 1,200 medicinal plants of China and brief details of their uses.

The plant is widely grown through the tropics and subtropics as an ornamental, being valued especially for its flowers and attractive leaves[. Nevertheless, the foliage can already be affected at 0 °C. The seed usually germinates in 3 - 9 weeks[. it has been assessed to be naturalised in tourist areas, but not invasive (using roadside surveys). Flora of North America Editorial Committee, e. The starch is easily digestible and therefore well suited as a health and baby food.

The entire flora (13 volumes) can now be downloaded from http://www.

Pot up the divisions and grow them on until they are well established and then plant them out. De canna is een echte zonminnende plant maar hij houdt ook van koele voeten. pellets giving rise to the plant's common name of Indian shot. Notes from observations, tasting etc at Plants For A Future and on field trips. It can be harvested during times when the cultivation of other crops is not successful.

The third step is sieving to separate the starch from the rest of the rhizome pulp: The grated rhizomes and additional water are passed manually or mechanically through a sieve.

Very readable magazine with lots of information on propagation. They are also used as beads to make rosaries and necklaces[. An excellent little guide to some of the more commonly cultivated ornamental plants of the Tropics, often giving some information on the plants other uses. CORPOICA, Programa Nacional de Maquinaria Agrícola y Postcosecha, Tibaitatá.

The hard seeds are used as the 'rattle' in rattles[.

can be found at elevations up to 2,000 meters above sea level in humid tropical climates. "Development Situation and Potentiality of Canna edulis in Guizhou". The plant yields a fibre - from the stem? - it is a jute substitute[. RHS Dictionary of Plants plus Supplement.

Lots of information on the uses of the plants of SE Asia.

The other three were sweet potato (.

A very readable book on the useful plants of Iraq. Mansfeld's Database of Agricultural and Horticultural Plants. are also translucent and the largest known from any plant. has become a characteristic crop for large-scale cultivation in China. of the 19th century, soldiers used the seeds of a. Contactgegevens Nederlandse Kuipplantenvereniging. If you have any useful information about this plant, please leave a comment. grows quite tall, it should be cultivated at locations with relatively low wind speed to prevent bending over.

Seed capsules bursting open to release the seeds.

2017, A preliminary assessment of the extent and potential impacts of alien plant invasions in the SerengetiMara ecosystem, East Africa, Koedoe 59(1), a1426. In some areas, the leaves are fed to. This pest causes damages by laying its eggs in the bud of developing stalks. "National Environmental Management: Biodiversity Act: Alien and Invasive Species Lists | South African Government". Cannas suffer from relatively few diseases compared to other species. An excellent, if rather terse, guide to the traditional medicinal uses of the plants of the region. The seeds are widely used for jewellery. An excellent, if rather terse, guide to the traditional medicinal uses of the plants of the region.

Almidón de achira: Producción y uso industrial.

Due to the use as a food crop and relatively low diseases and pests pressure. Many plants previously offered as. is reportedly naturalized in Austria, Portugal, Spain. A superb reference, though somewhat dated.

Het blad kan ongeveer een handbreedte boven de grond worden afgesneden.

Alternatively, the roots can be peeled, dried and then ground into a flour[. However, in the US it has no natural predator and can cause serious damages on Cannas and other plants. Lots of entries, quite a lot of information in most entries and references. 21 cm long, red or yellow-orange, except in some cultivars, 4. the substrate should be rich, humiferous, and light.

The three petals are green or have depending on the variety shades of yellow about orange and red to pink.

Seed - the different species in this genus often hybridize and so seed cannot be relied upon to breed true. In rural areas in Colombia, the recently harvested rhizomes are packed up in sacks and transported to the processing site. PF Yeo: Secondary pollen presentation: Form, function and evolution. The entire flora (13 volumes) can now be downloaded from http://www. Each portion must have at least one growing point.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen